Zanger 2017-04-10T13:28:15+00:00

Mijn biografie

In 1989 deed ik mijn eerste poging om te zingen en dat was in Café Neuf te Amsterdam.
Karin Wijnen was daar de huis artieste en ze begeleide de zangers die daar kwamen om te zingen. Allemaal amateur zangers en dat was altijd super gezellig. Het was het stamcafé van mijn vader en hij nam me mee op een zaterdagavond na het werk, ik werkte in die tijd bij hem in de viswinkel , en na een paar biertjes zei hij plotseling, ga ook even liedje zingen, doe dat zelf maar zei ik. Maar ik had al een paar biertjes op dus dan word je wat losser.
Als jij gaat zingen doe ik ook een liedje zei ie, dus zo gezegd zo gedaan, en daar stond ik onder begeleiding van Karin mijn eerste Liedje te zingen, “Ik verscheurde je foto” van koos Alberts.

Daarna ben ik Talentenjachten gaan doen en bij mijn eerste stond ik al gelijk in de finale, in de Kleine Komedie In Amsterdam.
Toen ik het podium op ging om mijn eerste liedje te zingen was mijn eerste gedachte ‘wauw’, dit is wat ik wil doen. Al die mensen in die mooie zaal.
Dus ben ik zanglessen gaan nemen en mijn eerste leraar was Tom de Graaf en hij was destijds ook de leraar van Marco Borsato en Gerard Joling.

Daar al die jaren heen ben ik zanglessen blijven volgen bij, Frans Cornet , Nelly Vrolijk en Onno van Dijk, maar ook ander cursussen, zoals adem techniek en acteerles. Zo ben ik altijd bezig geweest om mijn stem te ontwikkelen, tot op de dag van vandaag!

Ik heb al vele hele mooie leuke gezellige optredens mogen doen en niet alleen in bijna elke provincie van Nederland, maar ook in Spanje, Tenerife, Fuerte Ventura, Mallorca, Turkije, Duitsland en in België, waar ik nog steeds met regelmaat diverse optredens mag geven.

In 1996 kwam mijn eerst single uit “Waarom ging je bij me weg”. Een eigen geschreven tekst op een bestaande melodie.
In 2003 kwam mijn tweede single uit “Als je me aanraakt” met tekst en muziek door Co van Raaijen en in die periode verscheen ook “Texelstroom”.
In 2007 verscheen mijn eerst Album “Dit is mijn Leven”. Een samenwerking met mijn grote vriend Bram Koning die bijna alle teksten heeft geschreven.

Inmiddels is zingen mijn beroep geworden en doe ik naast het zingen ook leuke dingen voor tv, Zoals rollen in commercials en in reality soaps.