Stem- en zangcoach 2017-04-10T13:29:48+00:00

Stem- en zangcoach

Met alle auditieshows op televisie als The Voice of Holland, Bloed, Zweet en Tranen en Popstar is de aandacht voor zangles groter dan ooit.
Opeens realiseren velen, dat alleen een liedje zingen slechts het begin is naar een leven als zanger of zangeres.

Om goed voor de dag te komen zijn er veel zaken die belangrijk zijn en waar je aandacht voor moet hebben. Denk bijvoorbeeld aan je persoonlijke verzorging, image, mode, trends en niet op de laatste plaats je zangkwaliteiten!

Als ervaren zanger heb ik in mijn carriere al vroeg het belang van goede begeleiding voor mijn stem ontdekt. Bij bekende coaches als Kees Taal, Nelly Vrolijk, Onno van Dijk en Frans Cornet heb ik mijn stem, ademhaling en alles wat belangrijk is om goed te kunnen zingen getraind.

Met deze kennis en mijn ervaring geef ik sinds 2014 zelf ook trainingen.

Wat komt er allemaal bij kijken?

Zangles is eigenlijk een verzamelnaam voor verschillende technieken die allemaal aan bod komen bij het trainen en oefenen om een goed optreden te kunnen geven.
Er komen veel verschillende technieken om de hoek kijken, kijk eens naar het onderstaande rijtje.

  • Ademhalingstechniek.

  • Houding en ademsteun.

  • Uit de buik zingen.

  • Articulatie.

  • Zang logepedie.

  • Presentatie.

Je begrijpt al met al deze verschillende technieken dat het coachen van jou als zanger of zangeres maatwerk is. Voor elke leerling zijn de onderwerpen gelijk, maar gelden andere speerpunten.

Wil je meer informatie neem dan contact met me op of vraag een proefles aan!